[ Начало ]

     

[ Нови книги ] [ Книга на месеца ] [ Помощ за подготовка ] [ Препоръчителни списъци ]

“Книга за приятелството”

Катерин Дий

.

 

“Писатели от читанката на българчето. Илюстрован речник за деца и родители”

Койка Попова и Петър Стефанов

Имената на 73 български детски писатели са подредени по азбучен ред по първо име, като са включени и най-съвременни творци като Виктор Самуилов, Владо Даверов, Радой Киров, Тома Бинчев.
Детският отдел подпомогна подбора на авторите и произведенията на изданието, което е спечелило конкурс на Националния център на книгата през 2006 г.

 

Илюстрована история на света

Уелс, Хърбърт

Хърбърт Уелс е английски писател от началото на 20 в., известен най-вече с научно-фантастичните си книги: “ Машината на времето”, “ Война на световете”. “ Илюстрованата история на света” е плод на задълбочените исторически познания на автора и на желанието му да помогне, особено на децата, в представянето на най-важното за миналото на човечеството. Книгата е като исторически справочник, има хронологична таблица на събитията, много
снимки, портрети и рисунки.

 

Египетските богове и богини: Митология и религия на Древен Египет

Барет, Клайв

Клайв Барет е художник, дизайнер и изследовател на митологията, религията, фолклора и философията. Работи в Брунел университет - Лондон. Тази книга е и приказка, и истина. Текстът и богатото илюстриране запознават с много сведения за историята на Древен Египет, за ролята на символите в религята му, за мумифицирането и пирамидите. Подходящо четиво за деца, особено за петокласници, които изучават митология и фолклор.

 

Митове : Когато земята беше плоска : Уч. помагало по лит. (V кл.).

Йовева, Румяна и др.

Наричайки читателите на тази книга митонавти, авторите предлагат пътешествие в тайнствените пространства на митологията, срещи с митични герои, разкриват тайните за сътворението на света според легендите и преданията от различни времена и народи. Книгата допълва знанията получени в училище, но същевременно е полезно и приятно четиво за широк кръг читатели. Обяснени са понятия и имена, поставени са литературни и забавни задачи, предлагат се шеговити игри.