[ Начало ]

     

[ Нови книги ] [ Книга на месеца ] [ Помощ за подготовка ] [ Препоръчителни списъци ]

“Кратка история на света за млади читатели“

Ернст Гомбрих

За всички, които обичат науката и историята, Детски отдел предлага книгата “Кратка история на света за млади читатели“ от Ернст Гомбрих.
Ернст Гомбрих е роден 1909 г. във Виена, където и завършва образованието си. Той е изкуствовед и изследовател на психологията на изкуството, работи дълги години в института-библиотека Вартбург и като лектор в най-големите университети в Европа и САЩ. До смъртта си през 2001 г. Гомбрих е “почетен доктор“ на няколко университета, посветен е в рицарско звание и е носител на много международни отличия за наука и изкуство.
Скоро след завършването на Виенския университет, безработният млад учен се заема с амбициозната задача да популяризира световната история и така се появява неговата “Кратка история на света за млади читатели”. Това не е история-учебник, а история-приказка, в която героите и действията не са измислени: “Всички приказки започват с “Имало едно време”. Нашата история ще разказва само за онова, което наистина се е случило едно време… Това е паметта. Тя озарява глъбините на миналото…”

 

“ Казвам се…”

издателство КИБЕА

Не са много новите издания, които доближават света на науката и изкуството до любознателните деца.
Четири нови книги в Детски отдел се опитват да разкрият по достъпен и интересен начин живота на Марко Поло, Леонардо да Винчи, Моцарт и Алберт Айнщайн. Те са от поредицата “ Казвам се…” на издателство КИБЕА и са част от колекцията биографии на световноизвестни творци. Във всяка книга, в “Аз“ повествование, се описва занимателно живота и творчеството, както и света, в който е живял творецът .
Читателите ще се зарадват истински на богатите илюстрации, таблици, веселите истории и на очакването на още осем книги от тази поредица.

 

"Звезден прах"

Нийл Геймън

"Звезден прах" от Нийл Геймън е класически фентъзи роман.

Каква е магията на кристалните цветя?
Ще намери ли младият Тристан Торн падащата звезда? Кралицата на вещиците ще успее ли да се подмлади, като изтръгне сърцето й? На кого ще помогне Еднорогът?
Ще се освободи ли от магията лейди Уна и кой ще бъде новият лорд на Бурелом?
Какво още се случна в Самодивската страна ?
Ако искате да научите отговора на тези въпроси - прочетете книгата на Нийл Геймън "Звезден прах".

 

“Книга за любовта”

Катерин Дий

Четирите книги – “Книга за любовта”, “Книга за приятелството”, “Книга за самочувствието” и “Книга за успеха” – представляват поднесени в интересна форма съвети.
Катерин Дий е млада американска писателка, която приема за свое призвание да помага на хората с поучителни книги. За много кратко време тя печели няколко литературни награди. Освен че пише, Катерин се среща с деца и родители, организира четения и семинари, редактира статии.

Предлагаме нейния сайт, където е адресът й за контакти.
www.deebest.com

 

“Книга за успеха”

Катерин Дий

.

 

“Книга за самочувствието”

Катерин Дий

.